Tiny Musical Party met René van Helsdingen

Mijn achterbuurman René van Helsdingen is één van de beste jazzpianisten van Nederland. En – is onlangs gediagnosticeerd met Parkinson. Hij heeft hier een mooi filmpje over gemaakt dat ik graag met je wil delen.

René wil de theorie die hij in dit filmpje uiteenzet verder toetsen en het is daarbij van het grootste belang dat hij veel blijft optreden. Eén van de projecten waar hij mee bezig is, is het maken van een op Tiny Desk-optredens geïnspireerd filmpje. Hij heeft gevraagd of ik de kosten van dat project wil dragen; in ruil daarvoor zal ik zelf ook opnames voor zo’n filmpje maken. Dat doe ik natuurlijk graag en de opnames zullen worden gemaakt op 24 november, in boekhandel Metamorfose bij mij in de straat.

Als jij ook een financiële bijdrage zou willen doen voor dit mooie project en de wetenschap rond Parkinson en muziek wil ondersteunen, dan zouden we dat zeer waarderen – neem dan graag even contact met mij op. Alle bijdragen, groot & klein, zijn welkom.

Je bent natuurlijk ook van harte welkom om het concert op 24 november bij te wonen – maar dan wel buiten de boekwinkel. Bij een Tiny Musical Party is er immers geen plek voor publiek…